4 redenen om een motor te kopen

Er zijn tal van redenen waarom iemand een motorfiets zou willen kopen. Of iemand nu geïnteresseerd is in iets leuks om te doen of gewoon een goedkopere manier wil om door de stad te reizen – elke rijder heeft zijn redenen. https://motorstof.nl is een fantastische website om meer te leren over motoren motorrijden. Hieronder geef ik alvast een vier redenen waarom je zou moeten overwegen om je in motorrijden te verdiepen.

1. Een leuke hobby hebben

Dit was een goede reden waarom ik besloot mijn eerste motor te kopen. Iedereen heeft zijn hobby of hobby’s en gewoon rondrijden op een motor is leuk.

Of het nu door de stad is of in de bochten, motorrijden is een fantastische hobby. Een vrijetijdsbesteding waar sommige niet meer zonder zouden kunnen leven.

2. Om een ​​beter brandstof te verbruiken.

De gemiddelde motorfiets haalt 20 – 30 kilometer per liter benzine. Vergelijk dat met de meeste auto’s en vrachtwagens en het is gemakkelijk te begrijpen waarom iemand een motorfiets zou willen hebben, simpelweg vanwege het benzineverbruik.

Ik wist eerst niet hoeveel geld een motorfiets in het algemeen kan besparen op benzine, het is een hele nieuwe ervaring als het gaat om het moeten kopen van brandstof voor een vervoermiddel.

3. Motorrijden is gezond

Studies hebben aangetoond dat motorrijden je gezondheid op meerdere manieren ten goede komt.

Neurobiologische studies hebben aangetoond dat motorrijden de hormonale kenmerken van stress met 28% verminderde, 20 minuten motorrijden de hartslag van de deelnemers verhoogde met 11% en het adrenalinegehalte met 27%, wat vergelijkbaar is met lichte inspanning.

4. Motorfietsen zijn goedkoper

Als u lokaal of online naar motorfietsen zoekt, ziet u hoeveel goedkoper een motorfiets is dan een traditioneel voertuig. Er zijn tal van gebruikte motorfietsen die erg goedkoop zijn om in te stappen en er zijn ook enkele gloednieuwe 2021-motorfietsen die je kunt krijgen voor minder dan € 7k.