5 redenen voor het kopen van een elektrische scooter

Als je in een grote stad woont heb je vast de elektrische scooters langs de stoep wel eens gezien. Ze worden steeds populairder omdat je er makkelijk mee door het drukke stadsverkeer komt. Daarnaast zijn ze goedkoper dan een auto in zowel onderhoud als gebruik.  

Experts denken dat het gebruik van elektrische scooters in de toekomst verder zal toenemen.

Laten we je een paar redenen onder de loep nemen waarom steeds mensen een elektrische scooter kopen in plaats van een auto.

1. Een elektrisch scooter verkleint je co2-voetafdruk

De brandstofkosten voor het besturen van ieder voertuig, zelfs voor de korte afstanden, lopen snel op. Voor degenen die ver moeten reizen, kunnen die kosten op termijn zelfs onbetaalbaar worden. Ook het milieu betaald een steeds hogere prijs voor onze behoefte om ons te verplaatsen. De elektrische scooter biedt hier een goede oplossing voor omdat er geen fossiele brandstof wordt verbrand voor de aandrijving.

Natuurlijk is het zo dat je een elektrische scooter moet opladen. De stroom die dat kost moet ook weer opgewekt worden en dit wordt tegenwoordig nog vaak met niet-groene energie gedaan. Maar door de plannen van onze regering om op termijn volledig over te stappen op groene energie wordt de stroom  waar je je scooter mee oplaad wel steeds groener en dus beter voor het milieu.

2. Een elektrische scooter kan reistijd besparen

Het verkeer in de steden wordt steeds drukker. Een rit van 10 minuten kan in de spits meer dan drie keer zo lang duren dan buiten de spits. Door over te stappen op een elektrische scooter, kunt je je reistijd verkorten doordat je niet in het verkeer hoeft te wachten.

Dit alleen al is een belangrijke reden dat veel mensen ervoor kiezen om van een auto over te stappen op een elektrische scooter. Maar daarnaast heb je natuurlijk nog de irritatie van het zoeken naar een parkeerplek in de stad. Doordat er steeds meer mensen en dus steeds meer auto’s zijn, is het vinden van een plek steeds moeilijker. Om nog maar te zwijgen over de oplopende parkeer kosten. In Amsterdam betaal je op dit moment al zo’n €70 om je auto een dag te parkeren. Dit zijn kosten die ondenkbaar zijn als je gebruik maar van een e-scooter.

3. Overstappen op een e-Scooter bespaart geld

In het begin zullen elektrische scooters geld besparen omdat ze veel goedkoper zijn dan een auto. Je kunt een scooter kopen voor een fractie van de prijs van een auto. Je bespaart ook geld op onderhoud, brandstofkosten en andere autobenodigdheden. Door over te stappen op e-Scooters bespaart je dus ook op de lange termijn goed geld.

Veel mensen denken dat ze het opladen van een elektrische scooter zullen merken in de energierekening. Hoewel het natuurlijk klopt dat het stroom kost om je scooter op te laden merk je nauwelijks een verhoging van je energiekosten.

Het volledig opladen van een gemiddelde escooter kost zo’n 20 tot 40 cent per keer. Een benzinescooter tank je vol voor ongeveer een tientje.