Attracties en toerisme in Perthshire Schotland

Een van de mooiste natuurgebieden van Schotland is het graafschap Perthshire, in het hart van Schotland zelf. Met een rijke geschiedenis en moderne attracties, is het ook gemakkelijk bereikbaar Bezienswaardigheden Schotland vanaf de belangrijkste Schotse steden Edinburgh en Glasgow, maar toch ver genoeg om je een heel ander land te voelen. Of u nu op zoek bent naar binnen- of buitenactiviteiten, Perthshire heeft het in overvloed.

Buitenactiviteiten

Met de aard van het gebied rond Perth en de naburige steden, is er een groot aantal buitenactiviteiten voor de meer energieke bezoeker. Voor degenen die bijvoorbeeld graag trek- of trektochten maken, kunt u kiezen uit het Black Spout Wood in Pitlochry, beroemd om zijn verzameling bosdieren zoals het ree en de rode eekhoorn.

Of wat dacht u van forelvissen in een van de vele meren en rivieren in de omgeving? In de meren van Rannoch en Tay kunt u op de beste forelvisserij overal ter wereld. En met het landschap dat u omringt in dit prachtige deel van Schotland, kunt u, als u eenmaal uw vis heeft ingeslagen, een fietstocht maken door het platteland en de omgeving op uw gemak verkennen.

Attracties op het platteland

Met zijn ligging in het centrum van Schotland heeft Perthshire meer dan genoeg historische momenten meegemaakt. Van clanoorlogen in de Highlands tot gevechten met zijn Engelse buren, dit deel van Schotland heeft veel verhalen te vertellen. Als u een bezoek brengt aan het Black Watch Museum, krijgt u een kijkje in een van de beroemdste legerregimenten van Schotland.

Of bezoek het kasteel op een eiland op Loch Leven, om de plek te zien waar Mary, Queen of Scots meer dan een jaar gevangen werd gehouden. Natuurlijk zou een bezoek niet compleet zijn zonder te stoppen bij Scone Castle, waar alle koningen van Schotland werden gekroond en de rustplaats is voor de Stone of Scone, beter bekend als de Stone of Destiny, waar de koningen op zaten tijdens hun kroning.

Wat te zien en te doen

Met de overvloed aan steden en dorpen in dit prachtige deel van Schotland, is er geen Rondreis Schotland gebrek als het gaat om plaatsen om te bezoeken. Een van de meest populaire steden is Aberfeldy, vanwege de grote verscheidenheid aan winkels en Victoria Park. Het ligt ook dicht bij kasteel Menzies, dat zijn tuinen voor het publiek openstelt en een prachtige toeristische attractie is. En vergeet niet de Dewar’s World of Whiskey in de distilleerderij in Aberfeldy, waar proeven verplicht is!

Als je genoeg honger hebt van je reizen, heeft Perthshire ook enkele van de beste plekken om te eten. Blairgowry biedt een aantal van de meest verse vruchten die je overal kunt vinden, en de wilde dieren die in dit deel van het land voorkomen, zorgen voor adembenemende gerechten. Of het nu gaat om een ‚Äč‚Äčklein restaurant in een van de vele steden van het graafschap, of een uitgebreid Schots diner in bijvoorbeeld een van de lokale historische huizen of de eetzalen van het kasteel, u vindt hier voor elk wat wils.

Evenementen

Er is altijd iets te beleven voor de bezoeker om van te genieten. Als je tijdens de kerstperiode in de buurt bent, kun je een stop maken op de Christmas Craft Market in Perth zelf. Als alternatief kunt u genieten van de traditionele Highland Games, die gewoonlijk elk jaar in augustus plaatsvinden en een evenement zijn dat u gezien moet hebben.

Wat uw vakantiekeuze ook is, Perthshire biedt het allemaal en meer, van gezinsplezier tot meer avontuurlijk kamperen en ontdekken. Wat je hier ook doet, je zult merken dat het een ervaring is om je leven lang te herinneren.