Combi-reis Zuid-afrika Kruger Park En Mozambique Duiken En

Het is hier dan ook mogelijk om, in tegenstelling tot vele andere wildparken, in één dag tijd de gehele Big Five te zien. Ook giraffen, zebra’s, krokodillen en allerlei soorten bokken bevolken dit park. Voor de liefhebber van vogels en insecten heeft het Kruger National Park tevens genoeg te bieden.Rijdend in je eigen huurauto (via o. a. Sunny Cars makkelijk te regelen) zie je diverse wilde dieren in de berm, op de vlaktes of gewoon overstekend op de weg. Om off-the-beaten-track wild te spotten bestaat de mogelijkheid om een ranger met 4×4 in te huren die precies weet waar de favoriete schuilplekken van alle dieren zich bevinden.

Krugerpark Zuid-afrika – Out In Africa

Kruger Park: Tips voor een onvergetelijke safari TRAVELAAROp safari in het Krugerpark National Geographic

 

’s Avonds bestaat er de mogelijkheid om, terwijl je met een biertje of wijntje in de hand zit, wildlife te zien bij het waterhole op het kamp. In het droge seizoen is dit vaak de enige waterbron in de verre omtrek, waardoor vele dieren hier komen drinken. Spot de Big Five in het Kruger National Park.

Waar overnachten in Kruger National Park? Het Kruger National Park beschikt over meer dan 25 kampen en lodges binnen de parksgrenzen. Er zijn vele honderden accommodaties in de omgeving buiten het park. De opties in Kruger zelf variëren van kamperen in een reeds opgezette tent met veldbedden tot overnachten in een luxe lodges – accomodation near the Kruger park.

Safari Krugerpark – Kruger Safari Reizen Op Zuid-afrika.nl

Het is verplicht om voor zonsondergang in het kamp teruggekeerd te zijn, aangezien de hekken sluiten en het kamp dicht gaat voor de nacht. Om deze reden bieden bijna alle kampen diner- en ontbijtmogelijkheden aan. Verdere faciliteiten zoals een zwembad, waterhole of souvenirshop wisselen per kamp. Afhankelijk van de afstand die je wilt rijden, de tijd die je hebt en de faciliteiten waar je gebruik van wilt maken, kies je een passend kamp (of lodge).

Tip: combineer een bezoek aan Kruger National Park met het rijden van de fantastische Panoramaroute vlakbij! Wat is de beste reistijd voor het Kruger National Park? Vanwege het gematigd savanne klimaat kent het Kruger National Park een regenseizoen en een droge tijd. Het park is het best te bezoeken in de droge tijd vanwege lagere struikgewassen en grassen waardoor het wild makkelijker te spotten is.

Op Safari In Het Krugerpark

Erg gaaf om 4 van de big 5 gespot te hebben in het kruger park. Een aanrader om dit ook met een ranger te doen, doordat je leuke info/weetje te horen krijgt en hij erg veel ziet en hier echt in ‘getraind’ is om dieren te spotten. Wel jammer dat je alleen maar over de geasfalteerde wegen mag rijden.

Hier ook een wandelsafari gedaan, ook erg gaaf! Bizar hoe laat je een giraffe pas kan spotten terwijl hij al heel dichtbij stond! Eri op 28-04-2019 “Veel gezien maar erg masaal” Wij zijn met ons gezin een dag of vijf in het Krupgerpark geweest. We verbleven op een kilometer buiten het park in een heerlijke lodge, selfcatering.

Safari Krugerpark – Kruger Safari Reizen Op Zuid-afrika.nl

we vonden het erg masaal. Veel auto’s, veel toeristen, veel van alles. Ondanks dat natuurlijk een heerlijke tijd gehad Wil Oomen op 15-04-2019 “Een en al spektakel.” Het Kruger NP was echt wel het hoogtepunt van onze reis in Zuid-Afrika. We zijn er totaal 3 dagen geweest, waardoor we op allerlei tijdstippen het park in konden gaan.

‘s Avonds mag je sowieso niet zelf rijden in het park, dus dan is het sowieso handig om te zorgen dat je een gids hebt om op pad te gaan. Al met al vonden we dit echt het hoogtepunt van onze reis, zelfs wanneer je niet zoveel dieren hebt gespot.

Safari Kruger Park En Pano Route – Rondreizen

Goedkope safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika TravelersMagazine.nlOp safari door het Kruger park – Zuid-Afrika Reisopmaat

 

Over het algemeen kun je zeggen dat in het Zuiden van het park de hoogste concentratie wild zit. Wanneer je voor de eerste keer in het Kruger park bent, moet je dit dan ook zeker doen. Wij verbleven in het park zelf op de kampen Lower Sabie en Skukuza in een bungalow met airco.

Je moet er van houden maar wij wilde graag in het park zelf slapen. Dan kun je om 6:00 wanneer de poorten open gaan meteen wild gaan spotten of je kunt er nog voor kiezen om op een georganiseerde avondsafari mee te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de dorpjes rondom het Krugerpark te slapen in een sfeervol guesthouse.

Krugerpark – Een Onbetwiste Hotspot Van Zuid-afrika – All Over

Een ding is zeker: Je moet het Krugerpark bezoeken als je in Zuid-Afrika bent (kruger national park). Wij hebben meerdere malen de big5 gezien in juni. Wij hebben gekozen voor juni omdat er dan veel droogte heerst. Zo komt het wild vaak naar drinkplekken en zijn de bodjes niet meer heel groen waardoor het over het algemeen makkelijker wild spotten is dan in de andere maanden.