De schoonheid van hedendaagse tafellampen

Gestroomlijnde gepolijste chromen voetstukken. Mat witte glazen kappen. Clusters van filamenten verlicht door LED’s. Dit zijn niet de tafellampen van je vader! Inderdaad, tafellampen hebben een lange weg afgelegd sinds elke oude gloeilamp die op Clusterontwerp Lampen een stuk hout met een stoffige kap is geplakt, kan worden doorgegeven als een modieus stuk huisdecoratie.

De hedendaagse tafellampen van nu zijn kunstwerken. Nieuwe lampen zijn meestal gemaakt van metaal en glas. De meeste lampen hebben een minimalistisch kleurenschema. De bases zijn vaak zwart of grijs of wit, waarbij de ontwerper de gepolijste of geborstelde look van het metaal door laat komen in het eindproduct. De lampen worden vervolgens afgewerkt met een witte of crèmekleurige kap om de look af te maken.

Aan de andere kant van de schaal hebben ontwerpers – die dezelfde materialen gebruiken – gebruik gemaakt van technologische vooruitgang om innovatieve nieuwe tafellampen te creëren. Met behulp van deze nieuwe productietechnieken kunnen ontwerpers dezelfde materialen gebruiken om kleurrijke en speelse tafellampen te creëren. Een trend is om tafellampen op andere objecten te laten lijken, zoals een gloeiend blok ijs of zelfs Chinese afhaaldozen. Deze ontwerpen zijn perfect voor kinderen, of jong van hart.

Afgezien van de materialen en de kleurenschema’s, creëren ontwerpers over het algemeen tafellampen met eenvoudige, sobere ontwerpen. De nadruk ligt op strakke en gestroomlijnde looks, met eenvoudige en ononderbroken lijnen. Vooral opmerkelijk is de beweging weg van traditionele tafellampontwerpen, met een voet, steel en lichte kap. Inderdaad, de creatie van nieuwe materialen met unieke verlichtingscapaciteiten heeft ontwerpers in staat gesteld om te experimenteren met verbazingwekkende nieuwe ontwerpen. En op het verste punt van eenvoudige ontwerpen is de trend naar tafellampen die meer lijken op tafelkroonluchters met het gebruik van gloeiende strengen van plastic en licht.

Al deze focus op esthetiek wil helemaal niet zeggen Unieke hanglampen dat deze nieuwe generatie lampen niet erg functioneel is. In feite is het precies het tegenovergestelde. Functionaliteit staat centraal. Moderne tafellampen zijn er bijzonder trots op dat ze het allerbeste licht bieden om te lezen of te schrijven. Dit betekent dat u een aanpasbaar licht moet creëren dat het licht kan focussen of verspreiden, afhankelijk van uw behoeften.

Hedendaagse tafellampen zijn een spannende creatieve fase ingegaan, gestimuleerd door de ontwikkeling van nieuwe materialen en de deelname van talloze jonge en opwindende ontwerpers. Als u uw interieurinrichting een update wilt geven, kan een eigentijdse tafellamp een belangrijk startpunt zijn voor eventuele veranderingen.