Je eigen brouwerij bezitten

Als je net als ik een toegewijde bierdrinker bent, heb je er misschien van gedroomd om ooit je eigen bierbrouwerij te bezitten.

Natuurlijk is zelf bier brouwen gewoon weer zo’n wilde fantasie die je onmogelijk waar kunt maken… Of toch?

In feite hebben honderdduizenden individuen zoals u ontdekt hoe gemakkelijk het is om een ​​eigen brouwerij te bezitten en bier van hoge kwaliteit te produceren naar hun eigen persoonlijke smaak en specificatie.

Hier is een lijst met de apparatuur die je nodig hebt om je eigen basisbrouwerij te bouwen en aan de slag te gaan met het produceren van huisgemaakt bier van uitstekende kwaliteit.

Reiniger en ontsmettingsmiddel
Flessen en Kroonkurken
1 grote pan
1 fermentatiecontainer
1 luchtsluis
1 Hydrometer
1 thermometer
1 bottelbuis
Er zijn een paar andere items die je nodig hebt, maar het zijn gewone huishoudelijke dingen die je waarschijnlijk al hebt. Ik heb alleen de dingen opgesomd die je waarschijnlijk moet gaan kopen.

Laten we deze items in wat meer detail bekijken:

Reiniger en ontsmettingsmiddel: het is van vitaal belang dat al uw apparatuur voor het maken van bier nauwkeurig schoon is. Dit is niet alleen om hygiënische redenen, enig vuil op uw bierbereidingsapparatuur zal de smaak van uw bier ernstig aantasten. Maak je er echter niet al te veel zorgen over, algemeen wasmiddel en bleekmiddel zijn prima als ze op de juiste manier worden gebruikt.

Flessen en doppen: flessen kunnen behoorlijk duur zijn (je zult waarschijnlijk veel nodig hebben) Dus begin nu de jouwe te sparen en vraag je bierdrinkende vrienden om die van hen te sparen.

Het is prima om de goedkopere plastic flessen te gebruiken die verkrijgbaar zijn bij uw plaatselijke thuisbrouwwinkel, maar deze zijn meestal van doorzichtig plastic en u moet zich ervan bewust zijn dat licht de smaak van uw bier nadelig zal beïnvloeden. Om die reden probeer ik waar mogelijk bruine flessen te gebruiken.

Grote pot: je kookt een paar liter water en een paar kilo moutextract, dus kies groter in plaats van kleiner.

Fermentatiecontainer: Ik gebruikte een kleine plastic vuilnisbak, maar het is beter om een ​​speciaal gemaakte fermentatiecontainer te kopen bij je thuisbrouwerij. Laat je niet verleiden om iets te dun te kopen.

Luchtsluis: Dit is een eenvoudig gevormde buis met water erin die gas uit je fermentatiecontainer laat zonder lucht binnen te laten (zoals een afvoerbocht die voorkomt dat geuren terug in je wastafel komen).

Hydrometer: Een hydrometer test de dichtheid van een vloeistof en u moet leren hoe u een van deze correct kunt gebruiken.

Thermometer: Het is van cruciaal belang dat je zelfgemaakte brouwsel op de juiste temperatuur wordt gefermenteerd.

Een plastic stripthermometer die aan de buitenkant van uw vergister kan worden geplakt, is ideaal voor u om regelmatig de temperatuur van uw brouwsel te controleren.

Bottelbuis: deze wordt gebruikt om het gebrouwen bier van de vergister in uw flessen te hevelen. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, waarvan sommige behoorlijk slim zijn en automatisch de brouwselstroom starten wanneer deze de bodem van je fles raakt.

Dus dat is alles wat je nu nodig hebt, is een basiskit voor thuisbrouwers en wat deskundig advies over het maken van thuisbier en je kunt aan de slag met je eigen brouwerij