Thuisbrouwapparatuur – Brouwapparatuur die u nodig heeft

De allereerste stap die u moet nemen om uw eigen bier te maken, is simpelweg het vinden van een aanvaardbare plaats om het te brouwen. De keuken is over zelf bier brouwen  het algemeen een goede locatie. Je zou van plan zijn daar een aantal uren te zijn en misschien iets te maken wat door niet-thuisbrouwers mogelijk als een enorme puinhoop zou kunnen worden beschouwd. Om die reden moet je degenen die in het huis wonen vragen of het goed is. Zodra u uw keuken hebt beveiligd, moet u uw thuisbrouwapparatuur aanschaffen. Om te beginnen gaan we bespreken welke apparatuur nodig is om thuis te brouwen met moutextract.

Basisapparatuur voor thuis brouwen is meestal niet zo duur. Je zou in staat moeten zijn om alle benodigde apparatuur te kopen voor ergens tussen $ 100 en $ 150. Veel leveranciers van thuisbrouwapparatuur hebben kits met alles wat nodig is om thuis je eigen bier te maken, afgezien van ingrediënten en flessen.

Dit is een lijst van de basisuitrusting voor thuisbrouwers die je nodig hebt om te kunnen beginnen met het brouwen van bier:

• Brouwketel
• Thermometer
• Hydrometer
• Trechter en zeef
• 6.5 Gallon Primaire Vergister
• Luchtsluis en rubberen stop
• Rekbuis met sifonslang
• Bottelemmer van 6,5 gallon met spie
• Flessen
• Flessenborstel
• Kroonkurken en Capper

Hieronder staan ​​nog enkele huishoudelijke artikelen die van pas kunnen komen:

•Kleine kom
•Pan
•Rubberen spatel
•Ovenwanten/pannenkokers
•Grote menglepel (roestvrij staal of kunststof)

Laten we nu eens kijken naar de thuisbrouwapparatuur en u een basisidee geven van wat u ermee gaat doen.

Brouwketel:
De brouwketel is een grote pot met een inhoud van minimaal 4,5 liter. Het ideale type is gemaakt van roestvrij staal. U kunt er ook een gebruiken die is gemaakt van keramisch gecoat (geëmailleerd) aluminium of staal. Als je een nieuwe aluminium pot gebruikt, gebruik deze dan niet glimmend; u kunt een metaalachtige bijsmaak krijgen. Kook er eerst wat water in. Bovendien kunnen gechipte geëmailleerde potten ook leiden tot onaangename smaken. Als je toevallig twee kleinere potten in je keuken hebt die minstens 4,5 gallon bij elkaar kunnen houden, zal dat ook werken. De brouwketel is het eerste apparaat voor thuisbrouwapparatuur dat u gaat gebruiken. Al je ingrediënten (accepteer voor de gist) worden toegevoegd aan de brouwketel en aan de kook gebracht. Dit zoete mengsel dat je hebt gemaakt, staat bekend als “wort”.

Thermometer:
Een thermometer wordt gebruikt om de temperatuur van het brouwsel tijdens verschillende stadia van het brouwproces te controleren. Er wordt vaak een plakthermometer op het buitenoppervlak van de primaire vergister aangebracht, zodat u de temperatuur van de vergisting kunt controleren. Dit is een noodzakelijk onderdeel van thuisbrouwapparatuur, aangezien de temperatuur van de gisting een effect heeft op de smaak van het afgewerkte bier.

Hydrometer:
Een hydrometer is een heel handig hulpmiddel om potentiële alcohol te bepalen, of als het bier volledig is gegist. Dit is echt een stuk thuisbrouwapparatuur dat elke brouwer moet bezitten en begrijpen hoe te gebruiken. Over het algemeen bevatten thuisbrouwsets er een.

Trechter en Zeef:
Ze worden gebruikt om de inhoud van uw brouwketel over te brengen naar de primaire vergister. De zeef helpt de hop die aan de brouwketel is toegevoegd, eruit te filteren.

Primaire vergister:
De primaire vergister is de plaats waar het wort naartoe gaat nadat je het hebt gekookt en afgekoeld, dit is de plaats waar het bier begint te gisten en verandert in dat geweldige spul dat ervoor zorgt dat je zo humoristisch en verrukkelijk bent. De primaire fermentor is een apparaat voor thuisbrouwerij dat een plastic emmer kan zijn, samen met een deksel dat goed afsluit of een glazen container (vaak een mandfles genoemd). Een van beide moet een minimale capaciteit van 6,5 gallon hebben en een rubberen stop plus de luchtsluis bevatten. De vergister moet grondig schoon en vrij van krassen zijn.

Luchtsluis en rubberen stop:
De luchtsluis is een slim apparaat dat ervoor zorgt dat koolstofdioxide tijdens de gisting uit de primaire gist kan ontsnappen, waardoor het niet explodeert, maar het niet mogelijk maakt dat lucht van buiten in de hygiënische hygiëne van uw bier komt. omgeving. Het past in een rubberen stop met een gat erin geboord, en dan gaat de stop bovenop je primaire vergister.

Rekstok met sifonslang:
Een rekstok is een stijf stuk doorzichtige plastic buis die aan de sifonslang is bevestigd en de bodem van uw vergister bereikt. Uw sifonslang moet doorzichtige buizen van voedingskwaliteit zijn. Het wordt gebruikt om het bier van de ene container naar de andere over te brengen.

Bottelemmer met spie:
Dit is meestal een plastic emmer van 6,5 gallon die geschikt is voor levensmiddelen en aan de onderkant een spie heeft. Het moet minstens zo groot zijn als de hoofdvergister, aangezien u al uw smakelijke bier van de hoofdvergister in de bottelemmer moet overbrengen voordat u het bottelt. Het is ook belangrijk om een ​​flessenvulhulpstuk te hebben aan het uiteinde van de slang die uit de spie komt. Dit is nog een ander belangrijk onderdeel van thuisbrouwapparatuur