Win jij de WK poule 2022?

Het WK voetbal staat voor de deur. In november start het WK voetbal in Qatar. En zoals altijd zullen veel mensen weer een WK poule gaan invullen. Waarom zijn die WK poules toch altijd zo populair?

WK poule op papier

Vroeger toen er nog geen internet was werden er ook al voetbalpooltjes ingevuld. Maar dan heel ouderwets, op papier. Die leverde je dan in op het werk bij de postkamer of hoofd administratie. Zij hielden alle punten handmatig bij.


Maar sinds het internet zijn intrede heeft gedaan is het met alle beschikbare software veel makkelijker om online een voetbalpool in te vullen.

WK poule Nederland

Een voorbeeld is de website Intikkertje. Op die site kun je gratis een account aanmaken en daarna de WK poule invullen. Overigens worden daar wel meer voetbalpoules georganiseerd zoals een Eredivisie- en een Champions League poule.

In de WK poule moet je de uitslagen van de WK wedstrijden zo goed mogelijk proberen te voorspellen. Je krijgt punten per juist voorspelde uitslag, maar ook wanneer je het bijna goed hebt sprokkel je nog wat puntjes binnen.

In een ranglijst kun je je positie bekijken die natuurlijk na elke wedstrijd weer wijzigt. Zo blijft de WK poule tot het einde aan toe spannend.

WK poule bedrijf

Ook worden er veel WK poules georganiseerd door bedrijven of door mensen die een familie en/of vriendenpoule maken. Nederlanders zijn er dol op om samen te strijden in een voetbalpoule toernooitje.

Leuke is ook dat niet voetbalkenners meedoen aan WK pooltjes en dat juist die vaak hoog eindigen. En dat zorgt dan weer voor veel ophef bij het koffiezetautomaat op de gang van de afdeling.

Geld inzetten

De voetbalpoules in Nederland zijn gratis. Wel wordt er vaak een klein bedrag ingezet per deelnemer als er een vriendenpoule of bedrijfspoule wordt gemaakt. De winnaar wint dan meestal 50% van de pot en de tweede en derde een kleiner aandeel van de pot.

WK Kanshebbers

Wie het WK voetbal in Qatar gaat winnen is uiteraard niet te voorspellen. Brazilië, Spanje, Engeland en Frankrijk worden als topfavorieten gezien.

Argentinië, België, Nederland en Italië behoren tot de outsiders.

WK winst van Frankrijk of Brazilië levert je bij de bookmakers 6 × je inzet op. Voor België 12 × en Nederland krijg je 15 × je inzet.

WK poule tips

Wil jij de WK poule, winnen maar heb je niet veel verstand van voetbal? Dan hebben we een goede tip voor je. Bezoek een bookmaker en kijk daar naar de quoteringen (odds) van de wedstrijden. Bij elke wedstrijd staat er namelijk een getal (de odd). Deze geeft de waarschijnlijkheid aan wie de wedstrijd gaat winnen en de waarschijnlijkheid op een gelijkspel. Hoe lager de odd des te hoger de kans is dat de uitslag werkelijkheid zal worden.

Daarnaast kun je hetzelfde doen bij de correcte uitslag. Bij de bookmaker zie je alle mogelijke uitslagen staan van 1-0 tot 4-3. Bij elke uitslag staat de odd. Kies consequent voor de uitslag met de laagste odd. Dat is namelijk de uitslag die het meest waarschijnlijk is omdat daar het meeste geld op is ingezet. De odds van de uitslagen gaan namelijk omlaag naarmate er meer geld op wordt ingezet. Ga jij een WK poule invullen op de website van Intikkertje of op een andere poule site, dan wensen we je heel veel succes.